Uncategorized

Bedrijfsproces van een loonbedrijf

Bedrijfsproces van een loonbedrijf
Als je het bedrijfsproces van een loonbedrijf in stukjes hakt dan zul je merken dat je het proces in 3 stukken kunt delen:
– Voorbereiding
– Opdracht
– Facturatie

Voorbereiding
Het start wanneer je planner de telefoon opneemt. Hij moet razend snel kunnen vastleggen welke opdrachtgever, welke kraan nodig heeft. Direct moet hij inzicht hebben in de planning of er mensen en materieel beschikbaar is. Als je weet dat je kunt leveren, dan kan je een bevestiging sturen eventueel met verzoek om digitaal akkoord. Bij akkoord start het inplannen van de opdracht en na dat de opdracht is ingepland stuur je de instructies naar de desbetreffende loonwerker (direct in de app) en kan het uitvoeren van de opdracht beginnen.

Opdracht
De loonwerker voert de opgevraagde opdracht uit en na het uitvoeren van deze opdracht noteert de loonwerker zijn gewerkte uren, gebruikt materiaal, of eventuele extra kosten. Dit allen komt op een opdracht bon te staan en dit word zowel intern als extern goedgekeurd (loonbedrijf en klant).

Facturatie
Als de opdracht bon is goedgekeurd door beiden partijen kan er worden gefactureerd. Bij uitblijven van betaling kunnen er eventuele aanmaningen worden verstuurd. Als dit achter de rug is word er per kwartaal een belastingaangifte gedaan.

Conclusie
Zoals je hier boven kunt lezen zitten er een hoop werkzaamheden vast aan een opdracht en hier heb je vaak allerlei verschillende software programma’s voor nodig. Bij Digitaal Kantoor hebben wij een systeem ontworpen waarbij wij al deze processen in een systeem hebben verwerkt waardoor je een hoop tijd, geld en energie kunt besparen. Met dit alles-in-een pakket creëer je meer inzicht in jouw bedrijfsproces wat zorgt voor betere resultaten. Wekt dit meer interesse bij jou op? Kijk dan op www.digitaalkantoor.nl en probeer het 30 dagen gratis.